Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa gulaszowa ugotowana z łopatki wieprzowej i warzywami.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 89
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 89
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami mięso kroimy w kostkę 3x3 cm, solimy i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Gdy mięso lekko się zacznie rumienić dodajemy pokrojoną cebulę, papryki, czosnek i fasolkę. Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu miękkości warzyw i mięsa.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z suszonych warzyw, pokrojonego pora z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Gdy na patelni warzywa lekko zmiękną całość przekładamy do gotującego się bulionu. Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już miękkie zagęszczamy sos mąką i jeszcze chwilę gotujemy. Gorącą zupę podajemy z pieczywem lub parzoną kaszą gryczaną. Smacznego!!!