Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa gulaszowa ugotowana z łopatki wieprzowej i warzywami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39523
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39523
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Wymyte, osuszone papierowymi ręczniczkami mięso kroimy w kostkę 3x3 cm, solimy i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Gdy mięso lekko się zacznie rumienić dodajemy pokrojoną cebulę, papryki, czosnek i fasolkę. Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu miękkości warzyw i mięsa.
W między czasie gotujemy bulion warzywny z suszonych warzyw, pokrojonego pora z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Gdy na patelni warzywa lekko zmiękną całość przekładamy do gotującego się bulionu. Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa.
Gdy mięso będzie już miękkie zagęszczamy sos mąką i jeszcze chwilę gotujemy. Gorącą zupę podajemy z pieczywem lub parzoną kaszą gryczaną. Smacznego!!!