Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa. Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe z kawałkami mięsa wołowego, papryki, pieczarek i ziemniaków.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1581
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1581
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju i smażamy mięso pokrojone w kostkę. Dodajemy paprykę słodką, ostrą i smażymy kilka minut.
Teraz do mięsa dodajemy pokrojone w kostkę warzywa – cebulę, pieczarki, papryki, marchewkę, pietruszkę oraz drobno posiekany czosnek. Mieszamy i podsmażamy przez chwilę.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy przez 40 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, pomidory z puszki, 3 łyżki koncentratu. Solimy i pieprzymy. Przykrywamy i gotujemy kolejne 40 minut.
Na koniec dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Gotowe… Smacznego