Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 129
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 221
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 71
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 129
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 221
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso wieprzowe kroimy w średniej wielkości kostkę , posypujemy przyprawami , polewamy olejem i dokładnie mieszamy . Pozostawiamy do przegryzienia na około 1 godzinę .
W między czasie paprykę kroimy w drobne paseczki , cebulę w pół piórka , pieczarki w plasterki , marchewkę w cienie pół plasterki , ziemniaki w średnią kostkę .Gdy mięso mamy przegryzione smażymy do stracenia surowości , następnie dodajemy pokrojone warzywa . Smażymy około 10 minut .
Następnie dolewamy wody (może być więcej lub mniej niż 2 litry, to zależy jak gęstą chcemy mieć zupę) , dokładamy ziarna ziela angielskiego , liść laurowy i dusimy około 40 minut do 1 godziny do miękkości mięsa .
Gdy zupę mamy gotową zaklepujemy za klepką (woda+mąka pszenna) , gotujemy do zagotowania i lekkiego zgęstnienia zupy . Całość doprawiamy do smaku pieprzem , papryką , solą oraz dodajemy natkę pietruszki (którą można pominąć) .
Gotowa zupa najlepiej smakuje na następny dzień jak się przegryzie.