Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje idealnie jak węgierska zupa gulaszowa!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1274
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1274
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Cebulę, marchew i paprykę pokroiłam w kostkę.
W rondelku podsmażyłam na smalcu gęsim pokrojone warzywa i od razu dodałam łychę papryki w proszku. Gdy warzywa lekko się zrumieniły dodałam 750 ml wody i obrane i pokrojone ziemniaki. Od tego czasu zupa będzie się gotowała pół godziny.
Boczniaki pokroiłam w grubą kostkę i także podsmażyłam je na smalcu gęsim. Boczniaki dodałam do zupy na 15 minut przed końcem gotowania. Do zupy dodałam pastę gulaszową i paprykową ostrą i czoskową- wedle uznania. One są słone, więc właściwie już nie soliłam zupy.
Gdy ziemniaki były miękkie, wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną natkę pietruszki. Dania z pastą gulaszową wychodzą tak jak na Węgrzech. Smacznego :)