Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa na boczniakach

Zupa gulaszowa na boczniakach

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10159

Dodano:

Odsłon: 3399

Smakuje idealnie jak węgierska zupa gulaszowa!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę, marchew i paprykę pokroiłam w kostkę.

  2. W rondelku podsmażyłam na smalcu gęsim pokrojone warzywa i od razu dodałam łychę papryki w proszku.
    Gdy warzywa lekko się zrumieniły dodałam 750 ml wody i obrane i pokrojone ziemniaki.
    Od tego czasu zupa będzie się gotowała pół godziny.

  3. Boczniaki pokroiłam w grubą kostkę i także podsmażyłam je na smalcu gęsim. Boczniaki dodałam do zupy na 15 minut przed końcem gotowania. Do zupy dodałam pastę gulaszową i paprykową ostrą i czoskową- wedle uznania. One są słone, więc właściwie już nie soliłam zupy.

  4. Gdy ziemniaki były miękkie, wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną natkę pietruszki.
    Dania z pastą gulaszową wychodzą tak jak na Węgrzech.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (38)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń