Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje idealnie jak węgierska zupa gulaszowa!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13555
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 894
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13555
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 894
Składniki
Cebulę, marchew i paprykę pokroiłam w kostkę.
W rondelku podsmażyłam na smalcu gęsim pokrojone warzywa i od razu dodałam łychę papryki w proszku. Gdy warzywa lekko się zrumieniły dodałam 750 ml wody i obrane i pokrojone ziemniaki. Od tego czasu zupa będzie się gotowała pół godziny.
Boczniaki pokroiłam w grubą kostkę i także podsmażyłam je na smalcu gęsim. Boczniaki dodałam do zupy na 15 minut przed końcem gotowania. Do zupy dodałam pastę gulaszową i paprykową ostrą i czoskową- wedle uznania. One są słone, więc właściwie już nie soliłam zupy.
Gdy ziemniaki były miękkie, wyłączyłam ogień i dodałam posiekaną natkę pietruszki. Dania z pastą gulaszową wychodzą tak jak na Węgrzech. Smacznego :)