Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34809
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1523
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 96
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34809
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1523
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 96
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.