Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1911
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2802
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1911
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.