Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulaszowa jest jedną z tych zup, które pomagają „oczyścić lodówkę” i zawsze wychodzą. No i te moje ukochane pomidory.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3968
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3968
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3894
Składniki
Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, chochla zupy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.