Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa ugotowana na szynce wieprzowej z warzywami.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 404
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 705
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 404
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu do zarumienienia się kostek. jeżeli kostki mięsa będą rumiane dodajemy na patelnię pokrojone papryki, korzeń pietruszki, marchew, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw.
W między czasie gotujemy bulion z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy całą zawartość z patelni, mieloną czerwoną paprykę, czosnek, ciemny sos sojowy i pokrojony lubczyk. Gotujemy kilkanaście minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie próbujemy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku, zagęszczamy, chwilkę gotujemy i zakańczamy gotowanie.
Ugotowaną zupę gulaszową możemy podawać z kaszą, ziemniakami, makaronem lub z pieczywem. Smacznego!!!