Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa ugotowana na szynce wieprzowej z warzywami.
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 30
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 30
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu do zarumienienia się kostek. jeżeli kostki mięsa będą rumiane dodajemy na patelnię pokrojone papryki, korzeń pietruszki, marchew, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw.
W między czasie gotujemy bulion z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy całą zawartość z patelni, mieloną czerwoną paprykę, czosnek, ciemny sos sojowy i pokrojony lubczyk. Gotujemy kilkanaście minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie próbujemy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku, zagęszczamy, chwilkę gotujemy i zakańczamy gotowanie.
Ugotowaną zupę gulaszową możemy podawać z kaszą, ziemniakami, makaronem lub z pieczywem. Smacznego!!!