Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa ugotowana na szynce wieprzowej z warzywami.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 560
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2844
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 384
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 560
Składniki
Wymyte, osuszone mięso kroimy w kostkę i smażymy na smalcu do zarumienienia się kostek. jeżeli kostki mięsa będą rumiane dodajemy na patelnię pokrojone papryki, korzeń pietruszki, marchew, cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia warzyw.
W między czasie gotujemy bulion z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Do gotującego się bulionu dodajemy całą zawartość z patelni, mieloną czerwoną paprykę, czosnek, ciemny sos sojowy i pokrojony lubczyk. Gotujemy kilkanaście minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie próbujemy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy do smaku, zagęszczamy, chwilkę gotujemy i zakańczamy gotowanie.
Ugotowaną zupę gulaszową możemy podawać z kaszą, ziemniakami, makaronem lub z pieczywem. Smacznego!!!