Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dostęp do świeżych owoców. Tym razem dzielimy się z wami przepisem na pyszną zupę jagodową. Można ją serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przygotowana według tego przepisu z pewnością zasmakuje waszym domownikom.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Jagody płuczemy i przesypujemy do garnka, zalewamy je wodą. Owoce gotujemy przez około 5 minut.
Do osobnej miseczki przesiewamy mąkę ziemniaczaną, zalewamy ją zimną wodą i mieszamy do rozpuszczenia wszystkich grudek. Gotową mieszankę dodajemy do gotującej się zupy. Zupę doprawiamy cukrem i solą. Na koniec stopniowo dodajemy słodką śmietankę, całość mieszamy.
Zupę jagodą podajemy z ugotowanym makaronem.