Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa owocowa cudownie smakuje zwłaszcza latem, kiedy mamy nieograniczony dostęp do świeżych owoców. Tym razem dzielimy się z wami przepisem na pyszną zupę jagodową. Można ją serwować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Przygotowana według tego przepisu z pewnością zasmakuje waszym domownikom.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 908
Składniki
Jagody płuczemy i przesypujemy do garnka, zalewamy je wodą. Owoce gotujemy przez około 5 minut.
Do osobnej miseczki przesiewamy mąkę ziemniaczaną, zalewamy ją zimną wodą i mieszamy do rozpuszczenia wszystkich grudek. Gotową mieszankę dodajemy do gotującej się zupy. Zupę doprawiamy cukrem i solą. Na koniec stopniowo dodajemy słodką śmietankę, całość mieszamy.
Zupę jagodą podajemy z ugotowanym makaronem.