Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dzień zmian w mieszkaniu więc na szybko przygotowałam smaczną zupkę jarzynową, zupa jest gotowa w zaledwie trzydzieści minut. Jeżeli ktoś jest zwolennikiem zup to serdecznie zapraszam po przepis.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 191
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4428
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12034
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6844
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5621
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody dodać tłuszcz gęsi lub dowolne ulubione mięso oraz warzywa ( tylko jeśli damy mięso to wtedy warzywa włożyć jak mięso będzie miękkie ). Gdy już warzywa z tłuszczem się zagotują zmniejszyć ogień i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości dodanych ziemniaków.
Jak już ziemniaki w wywarze warzywnym są wystarczająco miękkie, doprawić zupę jeszcze według swego smaku dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki, lekko zagotować po chwili wlać śmietanę szybko zamieszać aby się nie zważyła i lekko zamieszać zdjąć z ognia.
Ugotowana zupa nie dość że szybka w przygotowaniu to jeszcze na dodatek smaczna a zapach roznoszący się po domu był taki że nie sposób było by jej nie zjeść. Ja do zup przymusowo przed podaniem dodaję świeżo zmielony pieprz czarny ale to tylko dlatego że go uwielbiam. Jeżeli ktoś nie lubi dodatku śmietany można ja pominąć i ugotować czystą zupkę. Dosłownie kilka składników a radość podniebienia i smaku bezcenna.