Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa to zupa składająca się jak sama nazwa mówi z warzyw i jarzyn. Zupa smaczna sycąca i pożywna.
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2944
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2944
Składniki
Do osolonej wody włożyć umyte oczyszczone mięso rosołowe, dodać pokrojoną marchewkę, starte na grubej tarce seler i pietruszkę, pokrojonego w prążki pora, dodać listek laurowy i kilka ziarenek ziele angielskiego. Gotować około 20 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, po chwili gotowania dodać oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną. Gotować do miękkości. Wyjąc mięso, obrać, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy. Zupę zagęścić zasmażką z masła i mąki. Zasmażka; Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi sie złota zasmażka. Rozprowadzić niewielką ilością zupy. Zasmażkę wlać do zupy , zagotować, zdjąć z ognia dodać poszatkowany koperek i poszatkowaną natkę pietruszki. Smacznego.