Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa to zupa składająca się jak sama nazwa mówi z warzyw i jarzyn. Zupa smaczna sycąca i pożywna.
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4978
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13451
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5851
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7560
Składniki
Do osolonej wody włożyć umyte oczyszczone mięso rosołowe, dodać pokrojoną marchewkę, starte na grubej tarce seler i pietruszkę, pokrojonego w prążki pora, dodać listek laurowy i kilka ziarenek ziele angielskiego. Gotować około 20 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, po chwili gotowania dodać oczyszczony i podzielony na różyczki kalafior. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną. Gotować do miękkości. Wyjąc mięso, obrać, pokroić na kawałki i włożyć z powrotem do zupy. Zupę zagęścić zasmażką z masła i mąki. Zasmażka; Masło roztopić na rozgrzanej patelni, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać aż zrobi sie złota zasmażka. Rozprowadzić niewielką ilością zupy. Zasmażkę wlać do zupy , zagotować, zdjąć z ognia dodać poszatkowany koperek i poszatkowaną natkę pietruszki. Smacznego.