Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup, bo można wrzucać cokolwiek i zawsze będzie smacznie. Tym razem mieszanka brokuł, kalafiora groszku zielonego, marchwi, pietruszki i kopru włoskiego.
Garnek, łyżka, nóż, naczynie z miarka do wody
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 81
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6850
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 81
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6850
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy do garnka liść laurowy oraz ziele angielskie nastawiamy na ogień tylko marchewkę zalaną 300 ml wody.
W tym czasie obieramy pietruszkę, kroimy koper włoski na połowę, a następnie tę połowę na ćwiartki. Do zupy używamy tylko 1/4. Kroimy w kostkę po odkrojeniu dolnej twardej części.
Do marchewki dodajemy kalafior podzielony na różyczki i gotujemy znów 5 minut od zagotowania. Dolewamy 300-400 ml wody.
Doprowadzamy do zagotowania i 5 minut potem wrzucamy umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz koper włoski. Dodajemy kolejną dawkę 300-400 ml wody
Zaraz po zagotowaniu ziemniaków dodajemy zielony groszek i gotujemy 15 minut.
Na koniec dodajemy podzielony na różyczki brokuł i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Dodajemy czosnek oraz resztę wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Dodajemy śmietanę na koniec gotowania, następnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem Dodajemy oliwę z oliwek i zieloną pietruszkę.