Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z moich ulubionych zup, bo można wrzucać cokolwiek i zawsze będzie smacznie. Tym razem mieszanka brokuł, kalafiora groszku zielonego, marchwi, pietruszki i kopru włoskiego.
Garnek, łyżka, nóż, naczynie z miarka do wody
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4485
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4485
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34308
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2020
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113711
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy do garnka liść laurowy oraz ziele angielskie nastawiamy na ogień tylko marchewkę zalaną 300 ml wody.
W tym czasie obieramy pietruszkę, kroimy koper włoski na połowę, a następnie tę połowę na ćwiartki. Do zupy używamy tylko 1/4. Kroimy w kostkę po odkrojeniu dolnej twardej części.
Do marchewki dodajemy kalafior podzielony na różyczki i gotujemy znów 5 minut od zagotowania. Dolewamy 300-400 ml wody.
Doprowadzamy do zagotowania i 5 minut potem wrzucamy umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz koper włoski. Dodajemy kolejną dawkę 300-400 ml wody
Zaraz po zagotowaniu ziemniaków dodajemy zielony groszek i gotujemy 15 minut.
Na koniec dodajemy podzielony na różyczki brokuł i gotujemy nie dłużej niż 5 minut. Dodajemy czosnek oraz resztę wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Dodajemy śmietanę na koniec gotowania, następnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem Dodajemy oliwę z oliwek i zieloną pietruszkę.