Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa po włosku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1241
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1241
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Łodygi selera potnij na kawałeczki, a obrane marchewki w cienkie plasterki.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową oczyść, potnij na kawałki. Fasolę i groszek z puszki przełóż na sitko, opłucz, dobrze osącz. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk pokrój w kostkę.
Cebulę zeszklij na oliwie, przełóż do garnka razem z resztą warzyw (oprócz fasoli i groszku z puszki). Zalej 1,5 litra wody, dosyp bulion i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 20 min, a pod koniec dodaj pomidory, fasolę i groszek. Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
na 6 porcji , : 35 min , Porcja: 320 kcal, Cena porcji: ok. 2 złŹródło: Naj