Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, pożywna zupa uzupełniona o mięsną wkładkę może być daniem jednogarnkowym.
Garnek , nóż, deska do krojenia
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 309
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 298
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 1174
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 309
Szybka sałatka z pora i jajek, doskonała na kolację i na przyjęcia. Proste sk...
Odsłon: 298
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 1174
Składniki
Fileta umyć , pokroić w kostkę doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Warzywa umyć obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło , wrzucić warzywa , doprawić solą , ziołami prowansalskimi, smażyć 5 minut, dodać fileta i jeszcze chwilę smażyć. Zalać 1 litrem gorącej gotowanej wody, doprawić solą i gotować do miękkości warzyw - 20 minut. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę , gotować oddzielnie , gdyż gotowane razem nie byłyby zbyt miękkie. Ugotowane dodać do zupy.
Całość gotować 5 minut. Przecier pomidorowy wymieszać ze śmietaną i dodać do gotującej się zupy. Doprawić pieprzem, bazylią , gotować 1 minutę. Podawać z ulubionym pieczywem.