Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa, polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 94
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 1927
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 145
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36048
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 94
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 1927
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 145
Pyszna jogurtowa babka z budyniem to kolejna propozycja na świąteczne tradycy...
Odsłon: 36048
Składniki
Klopsy: Do zmielonego mięsa dodajemy przeciśnięty przez praską czosnek, majeranek, pieprz, sól. Wyrabiamy mięso z przyprawami. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
Zupa: W 1,5 litra wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, suszonej włoszczyzny, marchwi, pokrojonych w kostkę ziemniaków, liści laurowych, ziela angielskiego, gotujemy klopsy (około 10-15 minut). Ugotowane klopsy wyjmujemy i do wywaru zupy dodajemy suszony lubczyk, makaron gwiazdki i gotujemy do jego miękkości.
Gdy makaron będzie miękki dodajemy ponownie klopsy do garnka, lekko zakwaszamy sokiem z kapusty, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze kilka minut, zabielamy śmietaną i kończymy gotowanie.
Smacznego!!!