Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414298
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414298
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Składniki
5 litrowy garnek zalać wodą do połowy wrzucić pokrojone w plastry marchewkę pietruszkę oraz por ( tą zieloną część ) , w kostkę seler i ziemniaki gotujemy dajemy kostki rosołowe jak warzywka będą robić się miękkie to dajemy kalafiora w kawałkach dalej gotujemy, w tym czasie śmietanę rozrabiamy w litrowym pojemniku tak żeby nie było grudek jak to zrobimy wlewamy do zupki ,i tak musi się pogotować jeszcze z 15-20 min na koniec sprawdzamy smak solimy i pieprzymy :) Gotowa zupka będzie jak wsyztskie warzywa będą miękkie