Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 321
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3035
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 321
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15078
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3035
Składniki
5 litrowy garnek zalać wodą do połowy wrzucić pokrojone w plastry marchewkę pietruszkę oraz por ( tą zieloną część ) , w kostkę seler i ziemniaki gotujemy dajemy kostki rosołowe jak warzywka będą robić się miękkie to dajemy kalafiora w kawałkach dalej gotujemy, w tym czasie śmietanę rozrabiamy w litrowym pojemniku tak żeby nie było grudek jak to zrobimy wlewamy do zupki ,i tak musi się pogotować jeszcze z 15-20 min na koniec sprawdzamy smak solimy i pieprzymy :) Gotowa zupka będzie jak wsyztskie warzywa będą miękkie