Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z letnimi warzywami - kalafiorem i fasolką szparagową. Dzięki kaszy pęczak jest konkretna i sycąca. Smaku nadaje koperek i słodka śmietanka.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 43
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 568
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Gdy zacznie się gotować dodajemy przepłukaną kaszę pęczak. Gotujemy, aż lekko zmięknie. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Kroimy kalafiora na różyczki, z fasolki usuwamy końcówki i kroimy na nieduże kawałki. Dorzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut. Na końcu dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą,