Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z letnimi warzywami - kalafiorem i fasolką szparagową. Dzięki kaszy pęczak jest konkretna i sycąca. Smaku nadaje koperek i słodka śmietanka.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 501
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4111
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 501
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4111
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Gdy zacznie się gotować dodajemy przepłukaną kaszę pęczak. Gotujemy, aż lekko zmięknie. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Kroimy kalafiora na różyczki, z fasolki usuwamy końcówki i kroimy na nieduże kawałki. Dorzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut. Na końcu dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą,