Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z letnimi warzywami - kalafiorem i fasolką szparagową. Dzięki kaszy pęczak jest konkretna i sycąca. Smaku nadaje koperek i słodka śmietanka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93238
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93238
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1881
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5698
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5680
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Gdy zacznie się gotować dodajemy przepłukaną kaszę pęczak. Gotujemy, aż lekko zmięknie. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Kroimy kalafiora na różyczki, z fasolki usuwamy końcówki i kroimy na nieduże kawałki. Dorzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut. Na końcu dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą,