Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z letnimi warzywami - kalafiorem i fasolką szparagową. Dzięki kaszy pęczak jest konkretna i sycąca. Smaku nadaje koperek i słodka śmietanka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1505
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 549
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3653
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2370
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1505
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 549
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3653
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1382
Składniki
Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Gdy zacznie się gotować dodajemy przepłukaną kaszę pęczak. Gotujemy, aż lekko zmięknie. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Kroimy kalafiora na różyczki, z fasolki usuwamy końcówki i kroimy na nieduże kawałki. Dorzucamy warzywa do zupy i gotujemy jeszcze 10 minut. Na końcu dodajemy śmietankę i posiekany koperek. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą,