Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3535

Dodano:

Odsłon: 3152

Przepyszna, aromatyczna- dzięki kaszy sycąca. Idealna propozycja na letni obiad.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka pokrój w kostkę. Włóż do garnka. Zalej 2 litrami wody. Zagotuj. Pozbądź się szumowin. Dodaj oczyszczoną i obraną włoszczyznę. Gotuj przez ok. pół godziny. Kalafior oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.Chwilę przesmaż. Dodaj kaszę i paprykę. Smaż przez ok. 2 minuty. Wyciągnij włoszczyznę. Marchew zachowaj. Pokrój w cienkie talarki. Do wywaru dołóż kalafior i zawartość patelni. Gotuj do czasu aż kasza i kalafior staną się miękkie. Dodaj marchew. Zupę zabiel jogurtem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jak trzeba jeszcze dopraw papryką. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń