Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26130
Dodano: 04.07.2017
Odsłon: 1234
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Potrzebne składniki.
Mięso zmielone z czosnkiem przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, formujemy małe kulki, klopsiki.
Zrobione klopsiki wkładamy do gotującej się, osolonej wody z pastą rosołową i gotujemy je do miękkości. Klopsy gdy będą już dobre wypływają na wierzch.
Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
Do garnka wkładamy pokrojone ziemniaki, marchew, seler, por i kawałki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi, przyprawiamy do smaku.
Gdy warzywa będą miękkie wkładamy do garnka ponownie klopsiki, zabielamy zupę śmietaną, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, selera i koper. Doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy kilka minut.
Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)