Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa z klopsikami. Polecam :)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 96
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Potrzebne składniki.
Mięso zmielone z czosnkiem przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, formujemy małe kulki, klopsiki.
Zrobione klopsiki wkładamy do gotującej się, osolonej wody z pastą rosołową i gotujemy je do miękkości. Klopsy gdy będą już dobre wypływają na wierzch.
Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
Do garnka wkładamy pokrojone ziemniaki, marchew, seler, por i kawałki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi, przyprawiamy do smaku.
Gdy warzywa będą miękkie wkładamy do garnka ponownie klopsiki, zabielamy zupę śmietaną, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, selera i koper. Doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy kilka minut.
Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!