Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa z klopsikami. Polecam :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8897
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21824
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 497
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8897
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21824
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 497
Składniki
Potrzebne składniki.
Mięso zmielone z czosnkiem przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, formujemy małe kulki, klopsiki.
Zrobione klopsiki wkładamy do gotującej się, osolonej wody z pastą rosołową i gotujemy je do miękkości. Klopsy gdy będą już dobre wypływają na wierzch.
Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
Do garnka wkładamy pokrojone ziemniaki, marchew, seler, por i kawałki kalafiora. Gotujemy do miękkości ziemniaków i marchwi, przyprawiamy do smaku.
Gdy warzywa będą miękkie wkładamy do garnka ponownie klopsiki, zabielamy zupę śmietaną, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki, selera i koper. Doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy kilka minut.
Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!