Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na letni obiad. Latem lepszy smak nadadzą świeże warzywa. W chłodniejsze dni możemy wspomóc się mrożonkami. Też dają radę. ;)
patelnia, garnek
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Zagotować wodę. Jeżeli ma się wodę z poprzedniego dnia z gotowania warzyw, można jej użyć. Jeśli nie wystarczy ta z kranu. Proponuję ją wtedy przyprawić zielem angielskim, pieprzem oraz listkiem laurowym. Do wrzącej wody wrzucić kalafiora, groszek oraz fasolkę. Gotować.
W tym czasie. Umyć i pokroić paprykę. Sparzyć pomidory. Obrać je ze skórki i pokroić w kostkę.
Mięso mielone przerzucić do miski, wbić jajko oraz przyprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą. Chyba, że ma się czerstwa bułkę. Należy ją uprzednio namoczyć oraz odsączyć. Uformować małe klopsiki. Smażyć je na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z dwóch stron.
Po usmażeniu mięsa dodać je do garnka z warzywami. Dodać również paprykę oraz pomidory. Doprawić gałką muszkatołową. Doprowadzić do zagotowania. Gotować ok 10 minut. Smacznego! :)