Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa na letni obiad. Latem lepszy smak nadadzą świeże warzywa. W chłodniejsze dni możemy wspomóc się mrożonkami. Też dają radę. ;)
patelnia, garnek
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 822
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5766
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9579
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 272
Składniki
Zagotować wodę. Jeżeli ma się wodę z poprzedniego dnia z gotowania warzyw, można jej użyć. Jeśli nie wystarczy ta z kranu. Proponuję ją wtedy przyprawić zielem angielskim, pieprzem oraz listkiem laurowym. Do wrzącej wody wrzucić kalafiora, groszek oraz fasolkę. Gotować.
W tym czasie. Umyć i pokroić paprykę. Sparzyć pomidory. Obrać je ze skórki i pokroić w kostkę.
Mięso mielone przerzucić do miski, wbić jajko oraz przyprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą. Chyba, że ma się czerstwa bułkę. Należy ją uprzednio namoczyć oraz odsączyć. Uformować małe klopsiki. Smażyć je na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z dwóch stron.
Po usmażeniu mięsa dodać je do garnka z warzywami. Dodać również paprykę oraz pomidory. Doprawić gałką muszkatołową. Doprowadzić do zagotowania. Gotować ok 10 minut. Smacznego! :)