Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z serii" sprzątanie lodówki"-co było w małej ilości a nie nadawało się do jakiegoś głównego dania,poszło do zupy,która wyszła bardzo smaczna:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1088
Składniki
Pora pokroić w talarki,cebulę w piórka. Zeszklić na maśle,dodać pieczarki pokrojone w paski i podsmażyć. Marchew ,pietruszkę,seler pokroić w talarki,dodać do podsmażonych warzyw. Zalać wodą i gotować 10min. Do warzyw dać kalafior podzielony na rożyczki,ziele i liście laurowe,lyżkę groszku konserwowego i kukurydzy. Seler naciowy pokroić w paski i dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw.Dodać suszony lubczyk,pieprz,sól do smaku. Zabielić śmietaną.
Smacznego życzę!