Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa z podsmażonym porem,pieczarkami i cebulą.

Zupa kalafiorowa z podsmażonym porem,pieczarkami i cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18059

Dodano:

Odsłon: 410

Zupa z serii" sprzątanie lodówki"-co było w małej ilości a nie nadawało się do jakiegoś głównego dania,poszło do zupy,która wyszła bardzo smaczna:)

Składniki

  • por zielona część
  • 2 cebule
  • 5 pieczarek
  • masło łyżka
  • 2 marchewki,1 pietruszka,kawałek selera
  • papryka czerwona i zielona po kawałeczku
  • lubczyk suszony łyżka
  • kalafior
  • śmietana 18 % 150ml
  • 3 liście laurowe,5 ziaren ziela angielskiego
  • pieprz i sól do smaku
  • po łyżce groszku konserwowego i kukurydzy z puszki.
  • łodyga selera naciowego
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowa z podsmażonym porem,pieczarkami i cebulą.

Przygotowanie

  1. Pora pokroić w talarki,cebulę w piórka.
    Zeszklić na maśle,dodać pieczarki pokrojone w paski i podsmażyć.

    Marchew ,pietruszkę,seler pokroić w talarki,dodać do podsmażonych warzyw.

    Zalać wodą i gotować 10min.

    Do warzyw dać kalafior podzielony na rożyczki,ziele i liście laurowe,lyżkę groszku konserwowego i kukurydzy.
    Seler naciowy pokroić w paski i dodać do zupy.
    Gotować do miękkości warzyw.Dodać suszony lubczyk,pieprz,sól do smaku.

    Zabielić śmietaną.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 listopada 2019 To jest konkret, jak łycha stoi na baczność :D Uwielbiam takie zupy, a tu jeszcze kalafior z pysznymi dodatkami. Pycha, mniam, mniam :) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 26 listopada 2019 Takie improwizowane zupki są najlepsze :)Pysznie wygląda :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń