Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto kolejne, tradycyjne danie, którego smak z pewnością przywiedzie na myśl beztroskie dzieciństwo. Przepis na zupę kalafiorową Ewy Wachowicz pochodzi z 452. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22216
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22216
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 345
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 476
Składniki
Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować gałązką koperku.