Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kalafiory i brokuły trwa, więc postanowiłam dziś przyrządzić zupę, która niezwykle smakuje mojemu Mężowi. Smak zupy jest faktycznie doskonały. A poza tym samo zdrowie, więc zupa kalafiorowo - brokułowa na stałe weszła do kanonu naszych ulubionych dań.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 75
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 506
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 173
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 75
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 506
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 173
Składniki
Zagotować ok 3 litry wody. Dodać kostkę rosołową i pokrojone w kostkę: marchewkę, pietruszkę i seler oraz pocięte w 2 - centymetrowe kawałki strąki fasolki. Gotować ok 20 minut
Kalafiora i brokuła podzielić na mniejsze różyczki i dokładnie opłukać ( a najlepiej pomoczyć chwilę w wodzie ). Najpierw dodać do zupy kalafior, a po 5 - 6 minutach brokuły oraz garstkę makaronu. Gotować jeszcze kolejne 6 - 7 minut, aż makaron i brokuły będą miękkie, ale nie będą się rozpadać
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zabielić śmietaną roztrzepaną dokładnie z łyżką mąki i niewielką ilością wywaru z zupy ( najlepiej przestudzonego )
Zupę podawać posypana świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie natką pietruszki lub koperku