Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18257

Dodano:

Odsłon: 551

Treściwa zupa i baaardzo smaczna...prosta i szybka w wykonaniu. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • kalafior 1 szt średni
  • por duży
  • marchew 2 szt
  • pietruszka1 duża
  • skrzydełka z kurczaka 5 szt
  • Ziele angielskie 4 szt
  • liście laurowe 2 szt
  • śmietana 18 % 150ml
  • masło kopiata łyżka
  • sól,pieprz czarny
  • koperek pęczek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa kalafiorowwo-porowa na skrzydełkach

Przygotowanie

  1. Umyte skrzydełka zalać wodą i gotować pół godz.
    Zebrać szumy.
    Po tym czasie dodać różyczki kalafiora,pokrojoną marchew ,pietruszkę,seler oraz ziele angielskie i liście laurowe.
    Osobno na patelni podsmażyć na maśle por pokrojony w paski do zrumienienia.

    Dodać do zupy.

    Zabielić śmietaną zahartowaną w chochelce gorącej zupy.

    Dodać posiekany koperek i zagotować.
    Doprawić do smaku.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń