Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimowe, zimne dni najlepsza jest rozgrzewająca zupa kapuśniak. Zupę możemy przygotować nie tylko z kapusty kiszonej. Kapusty białej również jest smaczna i pożywna.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1444
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4922
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1444
Składniki
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym maśle w garnku. 2. Boczek kroję w kostkę dodaję do warzyw. 3. Następnie dodaję drobno poszatkowaną kapustę, koncentrat pomidorowy, kostki bulionowe, ocet, podlewam wodą, wsypuję obie papryki, kminek, sól i gotuję około 30 minut. 4. Na koniec zupę zagęszczam śmietaną rozrobioną ze skrobią ziemniaczaną, dwie minuty gotuję. 5. Zupa gotowa. 6. Smacznego.