Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mam jakieś przesilenie jesienne codziennie bym jadła kapuśniak, też tak czasami macie ? Dziś przygotowałam kapuśniak z przecierem pomidorowym wyszedł przepyszny
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12433
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13377
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5658
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojony dowolnie, wywar zagotować i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na kościach schabowych. W trakcie gotowania się wywaru dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy, jak mięso na kościach jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie wtedy dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej oraz majeranek i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, w trakcie gotowania doprawić do smaku ulubioną przyprawą uniwersalną oraz wsypać cukier. Jak kapusta jest już wystarczająco miękka dodać cały koncentrat pomidorowy zamieszać i jeszcze chwilę pogotować a następnie zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła tak smaczna i mocno kwaśna że zniknęła w mgnieniu oka, nie spodziewałam się że tak szybko jej nie będzie ponieważ mój mąż akurat za kiszoną kapustą nie przepada a jednak zjadł i to ze smakiem nawet z dolewką. Kapuśniak na jesienne chłody jak najbardziej choć u nas dziś jest pięknie słonecznie