Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mam jakieś przesilenie jesienne codziennie bym jadła kapuśniak, też tak czasami macie ? Dziś przygotowałam kapuśniak z przecierem pomidorowym wyszedł przepyszny
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 10548
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 201
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 2447
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 983
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 113
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 201
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 2447
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 983
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 113
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojony dowolnie, wywar zagotować i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na kościach schabowych. W trakcie gotowania się wywaru dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy, jak mięso na kościach jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie wtedy dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej oraz majeranek i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, w trakcie gotowania doprawić do smaku ulubioną przyprawą uniwersalną oraz wsypać cukier. Jak kapusta jest już wystarczająco miękka dodać cały koncentrat pomidorowy zamieszać i jeszcze chwilę pogotować a następnie zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła tak smaczna i mocno kwaśna że zniknęła w mgnieniu oka, nie spodziewałam się że tak szybko jej nie będzie ponieważ mój mąż akurat za kiszoną kapustą nie przepada a jednak zjadł i to ze smakiem nawet z dolewką. Kapuśniak na jesienne chłody jak najbardziej choć u nas dziś jest pięknie słonecznie
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupa porowa z mięsem mielonym
Jeśli lubisz rozgrzewające i sycące dania, które możesz przygotować w jednym...
Odsłon: 2063
Zupa szpinakowa
Zupa szpinakowa jest ciekawa kolorystycznie, zielona, orzeźwiająca i bardzo k...
Odsłon: 544