Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba mam jakieś przesilenie jesienne codziennie bym jadła kapuśniak, też tak czasami macie ? Dziś przygotowałam kapuśniak z przecierem pomidorowym wyszedł przepyszny
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 285
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 49
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 12
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 285
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 49
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 189
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać opłukane kości schabowe na zupę oraz marchew i korzeń pietruszki pokrojony dowolnie, wywar zagotować i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu gotować do miękkości mięsa na kościach schabowych. W trakcie gotowania się wywaru dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie oraz liść laurowy, jak mięso na kościach jest już miękkie wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości
Gdy ziemniaki w wywarze są już miękkie wtedy dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej oraz majeranek i gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, w trakcie gotowania doprawić do smaku ulubioną przyprawą uniwersalną oraz wsypać cukier. Jak kapusta jest już wystarczająco miękka dodać cały koncentrat pomidorowy zamieszać i jeszcze chwilę pogotować a następnie zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła tak smaczna i mocno kwaśna że zniknęła w mgnieniu oka, nie spodziewałam się że tak szybko jej nie będzie ponieważ mój mąż akurat za kiszoną kapustą nie przepada a jednak zjadł i to ze smakiem nawet z dolewką. Kapuśniak na jesienne chłody jak najbardziej choć u nas dziś jest pięknie słonecznie