Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca zupka z kapusty białej z dodatkiem różnych warzyw, to doskonała propozycja na zimne, ponure dni. Zupa jest smaczna, prosta do przygotowania, zachęcam wszystkich.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1263
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38531
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1294
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1263
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38531
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1294
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję i odstawiam na bok. 2. Cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę obieram, kroję na mniejsze kawałki. Pomidora myję i również kroję na mniejsze kawałki. Warzywa przekładam do blendera i dwie minuty blenduję,
3. Masło rozgrzewam w garnku i dodaję warzywa łącznie z kapustą. 4. Następnie podlewam wodą, dodaję obrane, umyte, pokrojone w kostkę ziemniaki, kostki rosołowe, liść laurowy, ziele angielskie, wsypuję kminek, cukier, sól, pieprz i gotuję około 30 minut. 10 minut przed końcem gotowania wlewam ocet.
5. Zupa gotowa. 6. Smacznego.