Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna zupa z klopsikami. Polecam, specyficzny w pozytywnym sensie smak.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 439
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27018
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 439
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27018
Składniki
1) Potrzebujemy wywaru z warzyw z dużą ilością marchewki (mało selera, kawałek pietruszki, ok. 3 marchwi - to kluczowe dla smaku, tj. przewaga marchwi). 2) Przyprawy standardowo : liść, ziele, sól, pieprz. 3) Do gotującego się wywaru wrzucamy przygotowane wcześniej nieobtoczone klopsiki z mięsa mielonego. 4) Gotujemy klopsy w wywarze. Przygotowujemy w oddzielnym naczyniu i mieszamy : wodę, odrobinę mąki i śmietanę do zup. Kiedy klopsiki będę już wystarczająco ugotowane zaprawiamy. 5) Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę cukru i 2 octu (lub cytryny jeżeli octu nie lubimy ;) [całość dotyczy garnka średniej wielkości. Tj. do około 3 litrów, w przypadku większego proporcje trzeba zwiększyć odpowiednio. Smacznego :)