Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaśna zupa z klopsikami. Polecam, specyficzny w pozytywnym sensie smak.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4860
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45497
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 735
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22773
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15145
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4860
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45497
Składniki
1) Potrzebujemy wywaru z warzyw z dużą ilością marchewki (mało selera, kawałek pietruszki, ok. 3 marchwi - to kluczowe dla smaku, tj. przewaga marchwi). 2) Przyprawy standardowo : liść, ziele, sól, pieprz. 3) Do gotującego się wywaru wrzucamy przygotowane wcześniej nieobtoczone klopsiki z mięsa mielonego. 4) Gotujemy klopsy w wywarze. Przygotowujemy w oddzielnym naczyniu i mieszamy : wodę, odrobinę mąki i śmietanę do zup. Kiedy klopsiki będę już wystarczająco ugotowane zaprawiamy. 5) Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę cukru i 2 octu (lub cytryny jeżeli octu nie lubimy ;) [całość dotyczy garnka średniej wielkości. Tj. do około 3 litrów, w przypadku większego proporcje trzeba zwiększyć odpowiednio. Smacznego :)