Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5434
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29772
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 231
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19437
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1058
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5434
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29772
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 231
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19437
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1058
Składniki
W garnku, na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę słodką cebulę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić na wolnym ogniu kilka minut. Mieszać od czasu do czasu. W tym czasie zrobić klopsiki. Do mięsa mielonego dodać przyprawę i kaszę mannę. Wyrobić dokładnie. Zrobić małe kulki i obtaczać w kaszy. Najlepiej wsypać kaszę do miseczki i partiami wkładać klopsiki do miseczki. Delikatnie potrząsać miseczką aż klopsi pokryją się kaszą. Do garnka z pieczarkami nalać ok 3 l wrzątku. Kiedy zacznie się gotować, to zmniejszyć gaz i delikatnie wkładać klopsiki. Gotować ok 15 min. na wolnym ogniu. Dodać marchewki, pietruszkę i selera pokrojone w kosteczkę. Gotować ok 30 min. Pomieszać od czasu do czasu. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku, a na sam koniec posiekany koperek. Smacznego