Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa która wszystkich zaskakuje smakiem. Jest przepyszna. Polecam osobom, którym znudziły się tradycyjne pomidorówki i ogórkowe.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Dziś do pracy.
Odsłon: 1429
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 66
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 155
Dziś do pracy.
Odsłon: 1429
Składniki
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkami, kaszą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj małe kotleciki. Usmaż je na rumiano na patelni. Przełóż do garnka. Zalej bulionem i zagotuj. Cebulę posiekaj, zeszklij. Dodaj do niej pokrojone w plasterki pieczarki. Gdy odparują nadmiar wody dodaj je do bulionu. Do zupy dodaj posiekaną kapustę. Gotuj przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.