Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsowa podana w niecodzienny sposób. Ogórek konserwowy nadaje jej ostrzejszego, wyraźniejszegoo smaku
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 112
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2300
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 295
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 112
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2300
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 295
Składniki
Zagotuj bulion. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Ogórki pokrój w półplasterki, paprykę w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Warzywa dodaj do cebuli, smaż do miękkości. Do mielonego dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę i jajko. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Kształtuj małe klopsiki. Wrzuć je do bulionu i gotuj przez 5 minut. Dołóż warzywa. Po kwadransie dodaj śmietanę. Zagęść zupę mąką. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z drobno posiekaną natką pietruszki. .