Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsowa podana w niecodzienny sposób. Ogórek konserwowy nadaje jej ostrzejszego, wyraźniejszegoo smaku
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6624
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2134
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6624
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2134
 
         
         
                Składniki
Zagotuj bulion. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Ogórki pokrój w półplasterki, paprykę w drobną kostkę a pieczarki w plasterki. Warzywa dodaj do cebuli, smaż do miękkości. Do mielonego dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę i jajko. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Kształtuj małe klopsiki. Wrzuć je do bulionu i gotuj przez 5 minut. Dołóż warzywa. Po kwadransie dodaj śmietanę. Zagęść zupę mąką. Dopraw solą i pieprzem. Zupę podawaj z drobno posiekaną natką pietruszki. .