Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowa rozgrzewająca zupa, na którą na pewno każdy się skusi. Bez konieczności robienia drugiego dania a smak tej zupy rozpływa się w ustach, spróbuj przekonaj się.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5814
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5814
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12500
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5249
Składniki
1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka zalewam bulionem i gotuje. 2. Udka myję, wyjmuję kości, zdejmuję skórę kroję na małe kawałki. Mięso doprawiam solą, papryką ostrą, słodką. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 15 minut. Mięso po usmażeniu przekładam do garnka z ziemniakami.
3. Pieczarki kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju, doprawiam pieprzem oraz solą. Cukinie obieram, kroję w kostkę, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki, warzywa przekładam do grzybów i smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka z zupą.
4. Na koniec, jeżeli jest potrzeba dolewam wody, wsypuję majeranek, chili, dodaję koncentrat pomidorowy, ketchup i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, gotuję około 2 minut.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.