Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna i smaczna zupa koperkowa z ryżem . Ugotowana na udkach kurczaka zabielana śmietaną. Polecam
garnek, nóż, sitko, garnuszek,
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 13
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 13
Składniki
Udka oczyścić umyć i włożyć do garnka razem z obraną pietruszką i marchewką. Zalać wodą i doprowadzić do zagotowania. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, doprawić pieprzem i solą do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Następnie mięso i warzywa wyjąć a do rosołu wsypać przepłukany na sitku zimną wodą ryż. Gotować około 15 minut. W między czasie obrać mięso , marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Koperek opłukać i posiekać i dodać do zupy razem z pokrojonymi warzywami i kawałkami mięsa. Śmietanę zahartować niewielką ilością gorącej zupy i wlać do garnka z pozostałą zupą. Chwilę jeszcze pogotować , w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku według swojego uznania. Smacznego.
Przygotowanie warzyw i koperku.
Zupa po ugotowaniu.