Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , delikatna i smaczna zupa koperkowa z ryżem . Ugotowana na udkach kurczaka zabielana śmietaną. Polecam
garnek, nóż, sitko, garnuszek,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11507
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4041
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42815
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 482
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 339
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 431
Składniki
Udka oczyścić umyć i włożyć do garnka razem z obraną pietruszką i marchewką. Zalać wodą i doprowadzić do zagotowania. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, doprawić pieprzem i solą do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Następnie mięso i warzywa wyjąć a do rosołu wsypać przepłukany na sitku zimną wodą ryż. Gotować około 15 minut. W między czasie obrać mięso , marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Koperek opłukać i posiekać i dodać do zupy razem z pokrojonymi warzywami i kawałkami mięsa. Śmietanę zahartować niewielką ilością gorącej zupy i wlać do garnka z pozostałą zupą. Chwilę jeszcze pogotować , w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku według swojego uznania. Smacznego.
Przygotowanie warzyw i koperku.
Zupa po ugotowaniu.