Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj zupę krem z brokułu i cukinii. Zupka bardzo szybka w przygotowaniu, pełna warzyw i witamin. Możemy ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Jakby ją nie podać smakuje wyśmienicie.
Garnek, blender,
Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki.
Ziemniaki obrać , pokroić w większą kostkę.
Marchewkę , seler i por obrać , pokroić na plasterki.
Ząbki czosnku pokroić w kosteczkę.
Cukinię umyć, osuszyć pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać.
W garnku o grubszym dnie rozgrzać tłuszcz, na rozgrzany tłuszcz włożyć czosnek, marchewkę, por oraz seler.
Dodać ziemniaki oraz przyprawy takie jak liść laurowy, ziele angielskie delikatnie posolić.
Następnie podsmażać około 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby warzywa się nie przypaliły.
Po tym czasie wlać bulion, dodać przygotowane brokuły, przyprawy i zagotować.
Gotować pod przykryciem przez kolejne 5 minut na średnim nie za dużym ogniu.
Na sam koniec dodać pokrojoną cukinię, gotować jeszcze około 3 - 5 minut.
Zupę zdjąć z ognia, przestudzić, wyjąć liście laurowe i ewentualnie ziarenka ziela angielskiego, dodać natkę pietruszki.
Całość zmiksować na gładki krem.
Do całości wlać śmietanę 30 %, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą,
Podawać z grzankami z bułki.
Zupę przyozdobić śmietaną i natką pietruszki.
Grzanki;
Bułkę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu lub pokroić w kromeczki i podsmażyć w całości.
Ja przygotowałam grzanki pokrojone w kostkę i w całości.
zupa na czasie - kiedy cukinia obrodziła a wykopki się udały
Odsłon: 1898
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 176
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 157
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 176
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 157
Składniki
Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać , pokroić w większą kostkę. Marchewkę , seler i por obrać , pokroić na plasterki. Ząbki czosnku pokroić w kosteczkę. Cukinię umyć, osuszyć pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać. W garnku o grubszym dnie rozgrzać tłuszcz, na rozgrzany tłuszcz włożyć czosnek, marchewkę, por oraz seler. Dodać ziemniaki oraz przyprawy takie jak liść laurowy, ziele angielskie delikatnie posolić. Następnie podsmażać około 5 minut, co jakiś czas mieszając, aby warzywa się nie przypaliły. Po tym czasie wlać bulion, dodać przygotowane brokuły, przyprawy i zagotować. Gotować pod przykryciem przez kolejne 5 minut na średnim nie za dużym ogniu. Na sam koniec dodać pokrojoną cukinię, gotować jeszcze około 3 - 5 minut. Zupę zdjąć z ognia, przestudzić, wyjąć liście laurowe i ewentualnie ziarenka ziela angielskiego, dodać natkę pietruszki. Całość zmiksować na gładki krem. Do całości wlać śmietanę 30 %, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą, Podawać z grzankami z bułki. Zupę przyozdobić śmietaną i natką pietruszki. Grzanki; Bułkę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu lub pokroić w kromeczki i podsmażyć w całości. Ja przygotowałam grzanki pokrojone w kostkę i w całości.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 157
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1068