Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie warzyw ,dyni i cukini. Krem wyszedł bardzo syty i smaczny.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 951
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 676
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 951
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 676
Składniki
Pokrojonego pora w talarki zeszklić na maśle,dodac pokrojony drobno czosnek , imbir i chwilę zasmażyć. Przełożyć do garnka w którym będzie gotowany krem. Warzywa pokroic na mniejsze części,cukinię wraz z łupką ,dynię obrac. Zalać wodą lub bulionem ,ja daję wodę bo wolę dania lekkie ... Gotować pół godz.Po tym czasie zblendować ,jeśli krem jest za gęsty dolać wody. Na końcu zabielić śmietaną 18% 3 łyżki ,posolić i popieprzyc,zagotowac. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Smacznego życzę!