Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie warzyw ,dyni i cukini. Krem wyszedł bardzo syty i smaczny.
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27560
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2474
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4333
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 514
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27560
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2474
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4333
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 514
Składniki
Pokrojonego pora w talarki zeszklić na maśle,dodac pokrojony drobno czosnek , imbir i chwilę zasmażyć. Przełożyć do garnka w którym będzie gotowany krem. Warzywa pokroic na mniejsze części,cukinię wraz z łupką ,dynię obrac. Zalać wodą lub bulionem ,ja daję wodę bo wolę dania lekkie ... Gotować pół godz.Po tym czasie zblendować ,jeśli krem jest za gęsty dolać wody. Na końcu zabielić śmietaną 18% 3 łyżki ,posolić i popieprzyc,zagotowac. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Smacznego życzę!