Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie warzyw ,dyni i cukini. Krem wyszedł bardzo syty i smaczny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Składniki
Pokrojonego pora w talarki zeszklić na maśle,dodac pokrojony drobno czosnek , imbir i chwilę zasmażyć. Przełożyć do garnka w którym będzie gotowany krem. Warzywa pokroic na mniejsze części,cukinię wraz z łupką ,dynię obrac. Zalać wodą lub bulionem ,ja daję wodę bo wolę dania lekkie ... Gotować pół godz.Po tym czasie zblendować ,jeśli krem jest za gęsty dolać wody. Na końcu zabielić śmietaną 18% 3 łyżki ,posolić i popieprzyc,zagotowac. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Smacznego życzę!