Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie warzyw ,dyni i cukini. Krem wyszedł bardzo syty i smaczny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Pokrojonego pora w talarki zeszklić na maśle,dodac pokrojony drobno czosnek , imbir i chwilę zasmażyć. Przełożyć do garnka w którym będzie gotowany krem. Warzywa pokroic na mniejsze części,cukinię wraz z łupką ,dynię obrac. Zalać wodą lub bulionem ,ja daję wodę bo wolę dania lekkie ... Gotować pół godz.Po tym czasie zblendować ,jeśli krem jest za gęsty dolać wody. Na końcu zabielić śmietaną 18% 3 łyżki ,posolić i popieprzyc,zagotowac. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym
Smacznego życzę!