Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pieczonej dyni hokkaido i papryki jest przepyszna, bardzo łatwa do przygotowania i ma piękny, słoneczny kolor. Gdy zupa z dyni jest za gęsta dodać więcej bulionu lub wody. Dynia hokkaido ma miękką skórkę dlatego nie trzeba jej obierać.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417339
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4372
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417339
Składniki
Dynię i paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki i skórką do dołu ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować oliwą, włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Na rozgrzanym maśle zaszklić posiekaną cebulę i czosnek. Miękkie warzywa ostudzić, papryki obrać ze skórki. Zalać bulionem, dodać cebulę, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z dwiema łyżkami śmietany.
Podawać z posiekanymi orzechami, rodzynkami i kleksem z pozostałej śmietanki.