Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pieczonej dyni hokkaido i papryki jest przepyszna, bardzo łatwa do przygotowania i ma piękny, słoneczny kolor. Gdy zupa z dyni jest za gęsta dodać więcej bulionu lub wody. Dynia hokkaido ma miękką skórkę dlatego nie trzeba jej obierać.
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 950
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 676
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 176
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 950
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 676
Składniki
Dynię i paprykę oczyścić z pestek, pokroić na kawałki i skórką do dołu ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować oliwą, włożyć na 30-40 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Na rozgrzanym maśle zaszklić posiekaną cebulę i czosnek. Miękkie warzywa ostudzić, papryki obrać ze skórki. Zalać bulionem, dodać cebulę, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z dwiema łyżkami śmietany.
Podawać z posiekanymi orzechami, rodzynkami i kleksem z pozostałej śmietanki.