Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo rzadko robię zupy bo moje chłopaki za zupami nie przepadają. Zrobiłam więc na szybko krem z papryk z brokułowym puree.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 771
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1041
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 307
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 771
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 1041
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 307
Składniki
W jednym garnku roztopić masło a w drugim nastawić wodę na brokuły. Gdy woda na brokuły się zagotuje, posolić ją i i wrzucić podzielonego na kawałki brokuła. Gotować do miękkości a potem odcedzić. Dodać masło i ubić na puree. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z masłem po czym ją zeszklić. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wrzucić do garnka i smażyć 5 minut. Podsmażoną paprykę zalać bulionem i dusić do miękkości. Gdy będzie miękka, doprawić do smaku i dodać łyżkę śmietany. Blenderem zmiksować zupę. Z boku talerza nałożyć puree, nalać zupę i na koniec dodać śmietanę i udekorować natką.