Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo rzadko robię zupy bo moje chłopaki za zupami nie przepadają. Zrobiłam więc na szybko krem z papryk z brokułowym puree.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
W jednym garnku roztopić masło a w drugim nastawić wodę na brokuły. Gdy woda na brokuły się zagotuje, posolić ją i i wrzucić podzielonego na kawałki brokuła. Gotować do miękkości a potem odcedzić. Dodać masło i ubić na puree. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z masłem po czym ją zeszklić. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wrzucić do garnka i smażyć 5 minut. Podsmażoną paprykę zalać bulionem i dusić do miękkości. Gdy będzie miękka, doprawić do smaku i dodać łyżkę śmietany. Blenderem zmiksować zupę. Z boku talerza nałożyć puree, nalać zupę i na koniec dodać śmietanę i udekorować natką.