Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo rzadko robię zupy bo moje chłopaki za zupami nie przepadają. Zrobiłam więc na szybko krem z papryk z brokułowym puree.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3918
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 462
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3918
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Składniki
W jednym garnku roztopić masło a w drugim nastawić wodę na brokuły. Gdy woda na brokuły się zagotuje, posolić ją i i wrzucić podzielonego na kawałki brokuła. Gotować do miękkości a potem odcedzić. Dodać masło i ubić na puree. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z masłem po czym ją zeszklić. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Wrzucić do garnka i smażyć 5 minut. Podsmażoną paprykę zalać bulionem i dusić do miękkości. Gdy będzie miękka, doprawić do smaku i dodać łyżkę śmietany. Blenderem zmiksować zupę. Z boku talerza nałożyć puree, nalać zupę i na koniec dodać śmietanę i udekorować natką.