Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna zupa na różne okazje.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2150
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421400
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Warzywa umyć, obrać , pokroić , włożyć do garnka. Podudzie umyć dodać do warzyw. Całość zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , tymianek, doprawić solą i gotować 25 minut.
Gdy gotuję się zupa , pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 minut.
Po 25 minutach gotującej się zupy wyjąć podudzie, obrać i mięso wrzucić do zupy, dodać pieczarki, gotować 10 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Ugotowaną zupę zblendować , jeszcze raz zagotować chwilę. Podawać jak kto lubi z chlebem tostowym , groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.