Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna zupa na różne okazje.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15138
Składniki
Warzywa umyć, obrać , pokroić , włożyć do garnka. Podudzie umyć dodać do warzyw. Całość zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , tymianek, doprawić solą i gotować 25 minut.
Gdy gotuję się zupa , pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 minut.
Po 25 minutach gotującej się zupy wyjąć podudzie, obrać i mięso wrzucić do zupy, dodać pieczarki, gotować 10 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Ugotowaną zupę zblendować , jeszcze raz zagotować chwilę. Podawać jak kto lubi z chlebem tostowym , groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.