Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna zupa na różne okazje.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4978
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12226
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12944
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4978
Składniki
Warzywa umyć, obrać , pokroić , włożyć do garnka. Podudzie umyć dodać do warzyw. Całość zalać 1 litrem wody, dodać liść laurowy , ziele angielskie , tymianek, doprawić solą i gotować 25 minut.
Gdy gotuję się zupa , pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem , smażyć 5 minut.
Po 25 minutach gotującej się zupy wyjąć podudzie, obrać i mięso wrzucić do zupy, dodać pieczarki, gotować 10 minut, pod koniec gotowania doprawić pieprzem.
Ugotowaną zupę zblendować , jeszcze raz zagotować chwilę. Podawać jak kto lubi z chlebem tostowym , groszkiem ptysiowym , kleksem śmietany.