Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem szpinakowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny, pożywny i zdrowy.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4734
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10479
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4734
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę (szybciej się ugotują) i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę dymkę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy szpinak. Mieszamy, chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak do ziemniaków. Dolewamy 3-4 szklanki wody i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładką konsystencję. Zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco. Gorącą zupą podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, ewentualnie z grzankami i dekorujemy szczypiorkiem.