Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem szpinakowy jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny, pożywny i zdrowy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8709
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8709
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328082
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę (szybciej się ugotują) i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę dymkę siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula się zarumieni, dodajemy szpinak. Mieszamy, chwilę smażymy, a następnie dodajemy szpinak do ziemniaków. Dolewamy 3-4 szklanki wody i zagotowujemy. Następnie miksujemy na gładką konsystencję. Zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco. Gorącą zupą podajemy z jajkami ugotowanymi na twardo, ewentualnie z grzankami i dekorujemy szczypiorkiem.