Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 57
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1143
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 380
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 57
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1143
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 380
Składniki
Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.