Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 31
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 30
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 95
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 31
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 30
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 95
Składniki
Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.