Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13617
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4277
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43208
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13617
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4277
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43208
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Składniki
Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.