Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4326
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4326
Składniki
Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.