Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewniam, idealny kremik na "pozbycie" się resztek warzyw. Nie przemawia przeze mnie tylko chęć zaoszczędzenia kilku groszy. No dobra, głównie...bo dlaczegóż wyrzucać coś, co nadaje się jeszcze do konsumpcji?!? Dlaczegóż!?! Szykujcie swoje końcówki i do dzieła! Ave ja :P błogosławionej niedzieli
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 41
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 41
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 109
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2819
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4182
Składniki
Kapustę szatkujemy, końcówki szparagów kroimy na mniejsze kawałki, marchewkę i ziemniaki w kostkę. Do rondla przekładamy warzywa, zalewamy zimną wodą (tak z 2 cm nad powierzchnię warzyw). Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut od momentu zawrzenia. Wszystko blendujemy na gładko, przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę, podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i pieczywem.