Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest niskokaloryczna. Ma dużą dawkę witamin i składników mineralnych. Na dodatek jest smaczna i sycąca. Warto ją wprowadzić do codziennego jadłospisu.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 44
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 247
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 32
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2112
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 44
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 247
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 32
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2112
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić, a następnie zeszklić w garnku na oleju. Do garnka wlać 1,5-2 l wody. Dołożyć pokrojone warzywa. Gdy zupa zacznie się gotować, dodać wszystkie składniki przyprawy. Gotować do miękkości warzyw. Następnie usunąć ziele angielskie i listki laurowe. Zupę zmiksować blenderem. Oddzielnie ugotować kaszę jaglaną w lekko osolonej wodzie. Przed gotowaniem kaszę należy sparzyć wrzątkiem, aby zlikwidować charakterystyczną dla niej goryczkę. Na talerze nakładać najpierw kaszę, a potem nalać zupę. Można też odsączoną kaszę wymieszać w garnku z zupą.