Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest niskokaloryczna. Ma dużą dawkę witamin i składników mineralnych. Na dodatek jest smaczna i sycąca. Warto ją wprowadzić do codziennego jadłospisu.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 639
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 140
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35755
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2682
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 470
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 639
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1034
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 140
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić, a następnie zeszklić w garnku na oleju. Do garnka wlać 1,5-2 l wody. Dołożyć pokrojone warzywa. Gdy zupa zacznie się gotować, dodać wszystkie składniki przyprawy. Gotować do miękkości warzyw. Następnie usunąć ziele angielskie i listki laurowe. Zupę zmiksować blenderem. Oddzielnie ugotować kaszę jaglaną w lekko osolonej wodzie. Przed gotowaniem kaszę należy sparzyć wrzątkiem, aby zlikwidować charakterystyczną dla niej goryczkę. Na talerze nakładać najpierw kaszę, a potem nalać zupę. Można też odsączoną kaszę wymieszać w garnku z zupą.