Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa o musztardowym kolorze, o smaku nie dla wszystkich
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
cebulę i czosnek kroimy, dodajemy pokrojone boczniaki, posypujemy szczyptą soli szybciej zmięknie, podsmażamy/zrumieniamy na oleju, całość zalewamy rosołem warzywnym lub mięsnym, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew, pietruszkę, gotujemy aż warzywa zmiękną, całość bledniemy, zupa ma dość gęstą konsystencję można dolać wody jeśli będzie za gęsta, i znów zagotować, doprawiam do smaku solą oraz pieprzem jeśli trzeba gotujemy jeszcze chwilę, nalewamy, przepis jest prosty i szybki, zupa ma musztardowy kolor i nie jest to smak dla wszystkich