Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z brokuła to szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8314
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8314
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 464
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę, marchew i selery obieramy i kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy. Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem. Podajemy z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem. Smacznego ;)