Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna odmiana zupy z brokułów typu krem. Bardzo smaczna i o dziwo być może smaczniejsza albo równie smaczna na zimno jak i na ciepło. Spróbujcie sami, aby się przekonać.
Nóż, obieraczka, deska do krojenia, garnek, łyżka, tarka do jarzyn
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Składniki
Marchew, pasternak lub pietruszkę oraz ziemniak obieramy i kroimy w plasterki. Najpierw wrzucamy na 350 ml wody marchew i gotujemy 10 minut. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Następnie wrzucamy podzielony na różyczki brokuł, ziemniak pokrojony w kostkę oraz pasternak lub pietruszkę w krążki. W miarę jak dodajemy warzywa, dodajemy wywar z mięsa. Dodajemy Kucharek, ząbek czosnku obranego i pokrojonego drobniutko.
Kiedy warzywa są ugotowane, miksujemy zupę na gładką masę. Dodajemy posiekaną bazylię oraz dosypujemy nasiona pinii. Przez chwilę blendujemy, a następnie dodajemy śmietanę do smaku. Przed podaniem posypujemy serem grana padano lub parmezanem.