Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest aromatyczna, słodka, rozgrzewająca, o intensywnej barwie i mocno warzywna. Nie sposób jej odmówić. Podana z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego - mniam. Po prostu pycha!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2137
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 132
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2137
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 132
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i wraz z imbirem podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki i ziemniaka. Całość podsmażyć prze minutkę, po czym zalać wodą, odrobinę ponad poziom warzyw. Gotować pod przykryciem, około 30 minut, aby warzywa zmiękły. Wtedy całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.