Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest aromatyczna, słodka, rozgrzewająca, o intensywnej barwie i mocno warzywna. Nie sposób jej odmówić. Podana z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego - mniam. Po prostu pycha!
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17415
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1128
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6375
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 599
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17415
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1128
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6375
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 599
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i wraz z imbirem podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki i ziemniaka. Całość podsmażyć prze minutkę, po czym zalać wodą, odrobinę ponad poziom warzyw. Gotować pod przykryciem, około 30 minut, aby warzywa zmiękły. Wtedy całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.