Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa jest aromatyczna, słodka, rozgrzewająca, o intensywnej barwie i mocno warzywna. Nie sposób jej odmówić. Podana z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego - mniam. Po prostu pycha!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21658
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 166
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21658
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 166
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i wraz z imbirem podsmażyć na oliwie. Dodać obrane i pokrojone w kostkę buraki i ziemniaka. Całość podsmażyć prze minutkę, po czym zalać wodą, odrobinę ponad poziom warzyw. Gotować pod przykryciem, około 30 minut, aby warzywa zmiękły. Wtedy całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny.