Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z cukinii jest lekka, niskokaloryczna, pełna cennych dla zdrowia składników odżywczych, a przy tym wyjątkowo smaczna, aromatyczna. Możesz przyrządzić ją o każdej porze roku z łatwo dostępnych składników. Nie wymaga dużego nakładu pracy ani czasu. Jeśli tylko masz w domu bulion warzywny, sprawnie przygotujesz takie danie nawet dla niespodziewanych gości.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 504
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 839
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 504
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 839
Składniki
Obierz cukinie i pokrój w kostkę. Oprósz solą i odstaw na 15 minut. Odlej sok, który puściły.
Obierz ziemniaki, cebulę i czosnek. Ziemniaki pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż cebulę na maśle klarowanym. Kiedy się zeszkli, dodaj na patelnię ziemniaki, czosnek i cukinię. Smaż przez kilka minut.
Przełóż warzywa do garnka i zalej gorącym bulionem. Gotuj zupę na średnim ogniu do miękkości warzyw (około 15 minut).
Zdejmij garnek z palnika. Zblenduj zupę na gładki krem. Wlej do niego śmietanę i wymieszaj. Dodaj gałkę muszkatołową. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zupę krem z cukinii podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.