Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z cukinii jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą konsystencję, jest pyszny i pożywny.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 985
Składniki
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.
Cukinię umyć i pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na min pokrojone w pióra cebule oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać cukinię i smażyć kilka minut, do czasu, aż się zrumieni i zmięknie.
Warzywa z patelni oraz ziemniaki dodać do bulionu. Zagotować. Zupę zmiksować na krem. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami (np. zioła prowansalskie, tymianek i rozmaryn, oregano czy bazylię).
Gorącą zupę podać grzankami.