Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, ekspresowa, pysznie rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8994
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8994
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
Cukinię umyj, pokrój w drobne paski, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę, następnie dodaj roztarty czosnek, wymieszaj i dodaj cukinię, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż na dużym ogniu ok. 10 min., od czasu do czasu mieszając. Następnie całość przełóż do gotującego się bulionu i gotuj ok. 20 min.
Zupę zmiksuj blenderem, aż uzyskasz jednolity krem. Moja propozycja podania z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego :-)