Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, ekspresowa, pysznie rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni :-)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27374
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 124
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27374
Polecam, pychota.
Odsłon: 267
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 124
Składniki
Cukinię umyj, pokrój w drobne paski, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę, następnie dodaj roztarty czosnek, wymieszaj i dodaj cukinię, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż na dużym ogniu ok. 10 min., od czasu do czasu mieszając. Następnie całość przełóż do gotującego się bulionu i gotuj ok. 20 min.
Zupę zmiksuj blenderem, aż uzyskasz jednolity krem. Moja propozycja podania z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego :-)