Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, ekspresowa, pysznie rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni :-)
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 865
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1474
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 865
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1474
Składniki
Cukinię umyj, pokrój w drobne paski, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę, następnie dodaj roztarty czosnek, wymieszaj i dodaj cukinię, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż na dużym ogniu ok. 10 min., od czasu do czasu mieszając. Następnie całość przełóż do gotującego się bulionu i gotuj ok. 20 min.
Zupę zmiksuj blenderem, aż uzyskasz jednolity krem. Moja propozycja podania z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego :-)