Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia najbardziej znana jest w kuchni włoskiej. Ale jej zastosowanie znane jest już na całym świecie. Dziś pyszna zupa krem z tego warzywa.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3423
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3423
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Na patelnię wlać olej i podgrzać. Bułkę pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię i mieszając usmażyć na rumiane grzanki. Wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru oleju.
Do garnka wlać olej i wrzucić pokrojoną cukinię ( jeśli macie młodą nie trzeba obierać ) i cebulę. Podsmażyć. Wlać rosół i gotować pod przykryciem do miękkości. Potem dodać warzywa z rosołu i przyprawy. Zagotować a potem zblendować na krem. Dodatkowo można przetrzeć przez sito ale nie jest to konieczne. Gotową zupę wylać na talerze, dodać grzanki i natkę pietruszki.