Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna, zielona zupa krem z cukinii i zielonego groszku to propozycja na pyszny, zdrowy, a zarazem lekki posiłek. Idealnie kremowa, podana z chrupiącymi, prażonymi pestkami dyni i odrobiną śmietany. Poezja smaku.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 200
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4696
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44470
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 200
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 168
Składniki
W garnku rozpuścić masło z olejem, dodać pokrojonego pora i szczyptę cukru, zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię (jeśli jest młoda wraz ze skórką), natkę, lubczyk, tymianek, posiekany czosnek, bulion. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Dodać groszek i gotować kilka minut. Zupę zblendować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze śmietaną i podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.