Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintna zupa z cukinii z dodatkiem młodego zielonego groszku. Podana z grzankami własnej roboty i tartym żółtym serem.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 507
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 573
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 507
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 573
Składniki
W garnku rozpuścić masło i dodać pokrojoną drobno cebulę. Opcjonalnie można dodać ząbek czosnku. Podsmażyć ,Dodać pokrojone pozostałe warzywa, dodać mąkę i chwilkę podsmażyć. Dolać wodę, dodać pokrojone ziemniaki, przyprawy ( polecam włożyć do koszyczka do zaparzania herbaty ) . Gotować około 1/2 h. Dodać pokrojoną cukinię i gotować do miękkości. W między czasie ugotować oddzielnie młody groszek. Wyjąć koszyczek z przyprawami. Zmiksować zupę.
Podawać z groszkiem , grzankami i tartym żółtym serem Smacznego!!!